Jazyková olympiáda středních škol

Ve čtvrtek 22. března v budově školy probíhal 7. ročník Jazykové olympiády středních škol. V aule školy všechny přítomné přivítala kromě ředitelky školy Mgr Simony Vágnerové i místostarostka Loun Ing. Edita Hořejší, neboť město akci tradičně zaštiťuje a sponzoruje hlavní ceny – tentokrát v podobě tiskáren.

Soutěže se zúčastnilo celkem 37 studentů ze 13 středních odborných škol regionu. Soutěžící nejprve psali test, 12 nejlepších pak postoupilo k ústnímu zkoušení. V kategorii německý jazyk obsadili 1. místo Jan Botha ze SOŠ a VOŠ Chomutov, 2. místo Veronika Brýdová z OA Slaný a 3. místo Michaela Rottová z OA a SOŠZE Žatec. V kategorii anglický jazyk obsadili 1. místo Sebastian Vršinský ze SOŠ a VOŠ Chomutov, 2. místo Maryana Mafiychuk ze SPŠS a D Děčín a 3. místo Josef Štec ze SPŠ a VOŠ Kladno. Naši studenti sice nedosáhli na medailové pozice, ale snažili se reprezentovat školu, navíc získali mnohé zkušenosti, takže své účasti určitě nelitují.

Tady jsou odezvy samotných soutěžících:

– Olympiáda z anglického jazyka pro mě byla velkým přínosem. Vyzkoušela jsem si atmosféru, která mě nemine u maturitní zkoušky, a zjistila jsem, jaké mám znalosti z AJ. Příští rok bych olympiádu určitě zopakovala. Ceny pro vítěze byly skvělé.

– Na jazykovou olympiádu chodím už 3. rokem a můžu říct, že letos to bylo nejtěžší.

– Jazyková olympiáda byla těžká. Písemná část byla rozdělena do dvou částí: poslech a gramatika. Poslech byl nejtěžší. Jsem ráda, že jsem si to byla zkusit.

– Na jazykové olympiádě se mi líbilo, s jakým nadšením se všichni účastnili.

– Myslím si, že mi olympiáda dala dost. Jednak je to příprava na maturitu a také je to procvičování angličtiny a porovnání sil s ostatními školami i s žáky naší třídy.