Jazyková olympiáda v cizích jazycích

Studenti středních odborných škol opět soutěžili v cizích jazycích.

Dne 20. března 2013 pořádala OA a SOŠ gen. Fr. Fajtla již osmý ročník jazykové olympiády středních odborných škol. Celkem se soutěže v německém a anglickém jazyce zúčastnilo 57 studentů ze 13 středních odborných škol. Slavnostní zahájení proběhlo v aule OA a SOŠ, kde studenty přivítala ředitelka školy Mgr. Simona Vágnerová a popřála jim hodně úspěchů v zápolení.

Soutěžící byli rozděleni do dvou skupin dle jazyků. Dopoledne všichni napsali test, ze kterého postoupilo k ústní části olympiády v anglickém jazyce 13 studentů a v německém jazyce 12 studentů.

V anglickém jazyce zvítězila Tereza Rusová z OA Slaný, na druhém místě se umístila Jana Lindenbergová z OA a SOŠZE Žatec, třetí místo obsadila Maryana Mafiychuk ze SPŠS a D Děčín.
V německém jazyce si nejlépe vedla Nikola Hořejší z OA Slaný, na druhém místě skončil David Vaňo ze SŠT- EKO Velebudice a 3. místo obsadil Michal Ott z SPŠ a VOŠ Chomutov.

Ve velmi vyrovnané soutěži se neztratili ani studenti z pořádající OA a SOŠ Louny a získali velmi pěkná umístění. V anglickém jazyce obsadil Jiří Kubíček 8.místo, Tomáš Maté 5.-6. místo a Pavel Šašek velmi pěkné
4. místo. V německém jazyce se Ivana Petrlíková umístila na 5. místě.

Vítězům gratulujeme a všem soutěžícím přejeme hodně elánu do dalšího studia cizích jazyků.
Poděkování patří sponzorům soutěže Nadačnímu fondu, který funguje při OA a SOŠ gen. Fr. Fajtla a Městskému úřadu Louny.

Mgr. Radka Nováková